با اخذ مالیات از معاملات مکرر: از نقل و انتقال صوری املاک جلوگیری می شود

آذر ۱۳۹۰

رییس کل سازمان امور مالیاتی از اخذ مالیات بر معاملات مکرر املاک خبر داد و گفت: بر همین اساس از نقل و انتقال صوری املاک جلوگیری می شود. به گزارش رسانه مالیاتی ایران ، علی عسکری با اشاره به وجود پایه مالیاتی مالیات املاک، اظهار داشت: این پایه مالیاتی نه تنها در اصلاحیه قانون مالیات حذف نشده، بلکه مالیات املاک در بخش مالیات بر عایدی سرمایه تقویت شده است. وی گفت: هر چند در قانون قبلی یک صفحه شرایط و شاخص برای تعیین ارزش معاملات املاک وجود داشت، اما بهره گیری از این شاخص ها هیچ گاه عملی نشد. به گفته عسکری ،در لایحه جدید چارچوب معنادارتری برای تعیین ارزش املاک دیده شده است تا امکان تصمیم گیری بهبود یابد. وی ادامه داد: کسب مالیات از مسکن خالی نیز در لایحه ای که وزارت مسکن و شهرسازی ارایه کرده، دیده شده و در مراحل بررسی است. رییس کل سازمان امور مالیاتی درباره اصلاحیه لایحه قانون مالیات ها نیز گفت: یکی از موارد طرح جامع مالیاتی، اصلاح سیاست های مالیاتی و قوانین آن است. به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ، اصلاحیه کنونی برای یک دوره ۱۰ تا ۱۵ ساله تدوین شده است و باید در مقطعی دیگر اصلاحات اساسی بر روی آن انجام داد. وی با بیان آنکه اصلاحات کنونی بر اساس طرح جامع مالیاتی است و برخی از مواد قانون که دارای شفافیت لازم نبود، نیز بررسی شده است، اظهار داشت:دراین اصلاحیه ضمانت های اجرایی قانون تقویت و نرخ سریع استهلاک که در گذشته بر اساس نرخ ثابت و پلکانی بود ، به صورت جدید یعنی استهلاک سریع درآمده است. به گفته عسکری قانون به میزانی اصلاح شده که بتوان طرح جامع مالیاتی را اجرایی کرد، ضمن آنکه شفاف سازی و الزامات قانونی نظیر الکترونیکی کردن نیز در آن دیده شده است. رییس کل سازمان امور مالیاتی از اصلاح قانون مالیات بر ارث خبر داد و گفت: هر چند قانون مالیات ها در بخش های دادرسی مالیاتی و معافیت های مالیاتی هنوز نیاز به اصلاح دارد، اما اشکالی برای پیشبرد اجرای قانون وجود ندارد. عسکری در پاسخ به زمان ارایه لایحه اصلاحیه قانون مالیات ها به مجلس شورای اسلامی افزود: کارگروه مشورتی برای بررسی این اصلاحیه هفته گذشته با صاحبنظران این حوزه در بخش های مختلف برگزار شد و این گروه هم اکنون کار خود را به پایان رسانده و بزودی این اصلاحیه به کارگروه طرح تحول ارایه می شود تا ظرف یکی دو ماه آینده بتوانیم لایحه را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنیم. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اصلاح قانون برخی از فرآیندها را تغییر می دهد که البته این امر منتج به افزایش درآمد می شود. وی در خصوص معافیت مالیاتی نیز افزود: بر اساس قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور، استفاده از اعتبار مالیاتی امکان پذیر شده است که بر اساس آن ابتدا فرد باید درآمد خود را اظهار و سپس از معافیت مالیاتی در قالب اعتبار مالیاتی استفاده کند. عسکری در خصوص بورس گفت: هر چند معاملات بورس مشمول مالیات است، اما با تصویب قانون ابزارها و نهادهای جدید ازسوی مجلس شورای اسلامی در سال گذشته، نرخ مالیات بر سهام در بورس کاهش یافت. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان افزود: در سال جاری بر اساس پیش بینی درآمدها برای معاملات بورس ۱۰۰ درصد رشد دیده شده بود که با توجه به میزان معاملات در این بازار تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان درآمد محقق شده است.

به نقل از:

www.taxnews.ir