اجرای طرح تحول در پنج محور نظام مالیاتی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت : طرح تحول در ۵ محور مالیات بر ارزش افزوده ، اصلاح قانون مالیات ، طرح جامع مالیاتی ، ایجاد زیر ساخت ها و اصلاح ساختار نیروی انسانی در حال تکمیل است.

خرداد 1390

به گزارش رسانه مالیاتی ایران ، علی عسکری تحول نظام مالیاتی را ضروری دانست و گفت :‌طرح تحول در ۵ محور مالیات بر ارزش افزوده ،‌اصلاح قانون مالیات ،‌طرح جامع مالیاتی ،‌ایجاد زیر ساخت ها و اصلاح ساختار نیروی انسانی در حال تکمیل است.

وی با بیان اینکه بخش عمده طرح تحول نظام مالیاتی در حال اجراست ،‌همکاری مجامع علمی و دانشگاهی را در مراحل مختلف طرح تحول نظام مالیاتی به ویژه در زمینه بازنگری و ارتقا و اصلاح قانون مالیات خواستار شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی ،‌ایجاد ارتباط بین منابع متعدد مالیاتی و نیز هماهنگی با سازمانها و نهادهای مرتبط را از جمله مزیت های طرح جامع مالیاتی بر شمرد و ابراز امیدواری کرد : تا ۳ سال آینده این طرح به طور کامل اجرا شود.

عسکری در خصوص اصلاح ساختار نیروی انسانی گفت : مراحل شناسایی وثبت نام،‌تشخیص ، وصول ،‌ اجرا و نیز دادرسی مالیاتی هر کدام به صورت یک فرایند و در قالب یک خط تولید به اجرا در می آید . وی ادامه داد :‌شناسایی ویژگیها و نوع کارکردهای مالیاتهای اسلامی می تواند جهت گیری کلی نظام مالیاتی را آشکار کند و سرعت دستیابی به اهداف سند چشم انداز توسعه را در بخش مالیاتی افزایش دهد. رئیس سازمان امور مالیاتی گفت : همگرایی مالیاتهای اسلامی و مالیاتهای موجود و متعارف به تلاش مشترک نیاز دارد.

در سال جاری کدهای اختصاصی به مودیان مالیاتی ارائه خواهد شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور میزان معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم را تا ۱۰۰ درصد هم اعلام کرد و گفت : کدهای اختصاصی امسال به حقیقی ها ارائه می شود.

علی عسکری لازمه جلوگیری از فرار مالیاتی را شناسایی مودیان مالیاتی عنوان کرد و گفت : برای این منظور امسال کد اقتصادی اختصاصی برای اشخاص حقیقی تعریف خواهد شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه تاکنون برای بسیاری از اشخاص حقوقی کد اقتصادی تعریف شده است ،‌عنوان کرد:‌کد اقتصادی در طرح جامع مالیاتی دیده شده است. وی افزود : از طریق این کدها شناسایی تمام مودیان مالیاتی امکانپذیر خواهد شد ،‌زیرا همه افراد کد منحصر به فرد دریافت خواهند کرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارائی تصریح کرد : بر این اساس خود افراد ( مودیان ) فعالیت و محل کسب و کار آنها شناسایی می شود. وی ریشه کد اختصاصی را کد اقتصادی که اداره ثبت شرکتها ارائه می کند ،‌ذکر کرد و افزود : برای رفع دوباره کاری ریشه کد ما و کد ثبت شرکتها یکسان خواهد بود. عسکری ادامه داد : ابتدا شناسایی مودیان و سپس شناسایی فعالیتهای آنها ممکن خواهد شد و از این طریق بخشی از فرارهای مالیاتی ناشی از عدم اطلاعات در مورد مودی و فعالیت آنها در دسترس قرار می گیرد. عسکری یادآور شد : در مناطق آزاد هم برای سرمایه گذاران و افرادی که فعالیت اقتصادی انجام می دهند ،‌معافیت ۲۰ ساله در نظر گرفته شده است و در مناطق ویژه اقتصادی هم معافیتهای تشویقی اعمال می شود.

به نقل از: