تاریخ انتشار : 14 مرداد 1393 12:36

«آیا در بانکداری اسلامی بهره وجود دارد؟»

کتابی با عنوان «آیا در بانکداری اسلامی بهره وجود دارد؟» توسط دکتر جواد ایروانی عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خراسان رضوی، این کتاب بخشی از سلسله مباحث «اقتصاد در سبک زندگی اسلامی» است که مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی با هدف پاسخگویی به شبهه های علمی و برآوردن نیازهای فکری در حوزه های مختلف اسلامی منتشر کرده که از مبانی مکتبی و وجوه تمایز اقتصاد اسلامی با اقتصاد سرمایه داری تحریم بهره یا رباست.

در این نوشتار ابتدا مباحثی مربوط به پیشینه و جایگاه بهره در نظام های اقتصادی، نقد و بررسی دلایل علمیت نظام بهره و نیز نارسایی های آن مطرح می شود، آن گاه جایگاه بهره و سود از دیدگاه اسلامی و ماهیت فقهی حقوقی نظام بانکداری اسلامی به اختصار بیان می شود.

در این کتاب «بهره در نظام سرمایه داری و سوسیالیسم»، «بررسی و نقد دلایل علمیت بهره»، «مبانی فلسفی نظام بهره»، «نارسایی ها و پیامدهای منفی نظام بهره»، «تحریم ربا در اسلام»، «بانکداری اسلامی، جایگزین نظام بهره»، «بررسی نظریات درباره مشروعیت نظام بهره»، «دیدگاه اسلام درباره کسب سود»، «انحصار تحقق ربا به عقد قرض» و «نگاهی به ساختار بانکداری اسلامی» مورد بررسی قرار گرفته است.

برخی از دیدگاه های فقیهان معاصر درباره نظام بانکی کشور، سپرده ها و تسهیلات بانکی و پاره ای از احکام مربوط به قانون بانکداری کشور در این کتاب ذکر شده است.